Toegankelijkheidsverklaring

Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA streeft ernaar om een website aan te bieden die toegankelijk is voor een zo breed mogelijke doelgroep, ongeacht de technologie of vaardigheden waarover men beschikt. We proberen actief de toegankelijkheid en bruikbaarheid van onze website te verbeteren om te voldoen aan de geldende normen en richtlijnen. In deze toegankelijkheidsverklaring wordt uitgelegd hoe u de webinhoud voor iedereen toegankelijker en gebruiksvriendelijker kan maken, inclusief voor personen met een handicap. Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA zoekt voortdurend naar oplossingen om alle delen van de website op hetzelfde toegankelijkheidsniveau te brengen.

Sneltoetsen

Sneltoetsen geven snel toegang tot bepaalde pagina’s binnen de website. Als u de sneltoetsen wilt gebruiken, houdt u de Alt-toets ingedrukt en voert u het nummer van de sneltoets in. Op de website van Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA zijn de volgende sneltoetsen actief:

 1. Toegankelijkheidspagina
 2. Startpagina
 3. Siteoverzicht
 4. Zoeken
 5. Contact
 6. Afdrukken
 7. Navigatie overslaan

Multimedia-elementen: Afbeeldingen, video- en audiobestanden

Alternatieve en korte beschrijvende teksten zijn beschikbaar voor alle multimedia en niet-tekstuele inhoud. Er is ook een vereenvoudigde versie van de site beschikbaar waarop in plaats van alle afbeeldingen en video’s, een pagina met beschrijvende teksten wordt weergegeven. Bij alle video’s en multimedia wordt een indicatie van de grootte gegeven zodat de downloadtijd kan worden geschat. Als er software vereist is om de video’s te bekijken, wordt een link voor het downloaden van een invoegtoepassing gepubliceerd. Er wordt tevens een HTML-vervanging voor Flash Player verstrekt voor toekomstige video’s. Alle video’s worden aangeboden met afspeelsoftware waarmee de gebruiker de video kan afspelen, pauzeren, stoppen, vooruitspoelen en terugspoelen. Live webcasts worden na uitzending gearchiveerd zodat ze beschikbaar zijn om ze op een later tijdstip te bekijken. Er wordt geen snel knipperende inhoud geboden.

Presentatie van inhoud en indeling

Er is een strikte scheiding tussen inhoud en indeling via het juiste gebruik van HTML en CSS (Cascading Style Sheet, trapsgewijs stijlblad). Indelingstabellen worden waar mogelijk vermeden. We richten ons op het structureren van items, waardoor het mogelijk is om snel een document te doorlopen en lange teksten ruimte te geven. Dit omvat:

 • pagina’s aan het begin van een hoofdstuk die laten zien welke inhoud binnen sub-hoofdstukken wordt geboden;
 • consequent gebruik van koppen, korte inleidingen op elke webpagina en sub-koppen;
 • tabellen en lijsten met opsommingstekens om lezers te helpen;
 • grafische weergaven voor complexe inhoud.

We proberen een duidelijke navigatiestructuur te bieden waarmee u gemakkelijk en snel de inhoud kunt vinden waarnaar u zoekt. Links bevatten kenmerken van de titel die de inhoud beschrijven en betekenis hebben buiten de context.

Het gebruik van korte zinnen en alinea’s en meerdere toegangspunten naar extra informatiebronnen, bijv. via teaser elementen en gebieden met gerelateerde inhoud, maakt het gemakkelijker om de inhoud te begrijpen. Mocht u ondertussen problemen ondervinden bij toegang tot de website van Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: AHinfofrontline.BE@boehringer-ingelheim.com.

Boehringer Ingelheim

FRONTLINE COMBO® LINE DOG S/M/L/XL (fipronil 10% (w/v) en (S)-methopreen 9% (w/v) per pipet). FRONTLINE COMBO® LINE CAT (fipronil 50,00 mg en (S)-methopreen 60,00 mg per pipet van 0.5 ml).

Indicaties: voor behandeling van honden van 2 tot 10 kg lichaamsgewicht (S), van 10 tot 20 kg lichaamsgewicht (M), van 20 tot 40 kg lichaamsgewicht (L), van meer dan 40 kg lichaamsgewicht (XL), van katten en van fretten tegen infestaties met vlooien, alleen of in combinatie met teken en/of (maar niet bij fretten) bijtende luizen. ● Behandeling van besmettingen met vlooien (Ctenocephalides spp.): de insecticide werkzaamheid tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien houdt gedurende 8 weken bij honden of gedurende 4 weken bij katten en fretten aan. Preventie van de vermenigvuldiging van vlooien door inhibitie van de ontwikkeling van eieren (ovicide werking), van larven en poppen (larvicide werking) afkomstig van eieren die werden gelegd door volwassen vlooien (bij honden gedurende 8 weken en bij katten gedurende 6 weken na toediening). ● Behandeling van besmettingen met teken (bij honden en katten: Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus (enkel bij de hond), Rhipicephalus sanguineus; bij fretten: Ixodes ricinus). Het diergeneesmiddel heeft een persisterende acaricide werking tot 4 weken (honden en fretten) en tot 2 weken (katten) tegen teken (bij kat en fret gebaseerd op experimentele gegevens). ● Behandeling van besmettingen met bijtende luizen bij honden (Trichodectes canis) en bij katten (Felicola subrostratus). Voorzorgsmaatregel: Het diergeneesmiddel niet toedienen aan puppy’s jonger dan 8 weken oud en/of aan puppy’s die minder dan 2 kg wegen. Niet toedienen aan kittens jonger dan 8 weken oud en/of aan kittens die minder dan 1 kg wegen. Niet toedienen aan fretten jonger dan 6 maanden oud. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. DOG: BE-V4469xx (xx = 15 (S); 24 (M); 33 (L); 42 (XL)) ; CAT: BE-V446906. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arianelaan 16, 1200 Brussel. Datum herziening tekst: 021017. hr120118. © 2018 – alle rechten voorbehouden.

FRONTLINE® SPOT ON KAT - Indicaties: behandeling en preventie van vlooienbesmettingen, van besmettingen met bijtende luizen en alle stadia van teken zoals Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor variabilis, Ixodes scapularis* en Ixodes ricinus*.(* de meest belangrijke vectoren voor de humane en feliene ziekte van Lyme). Bij de kat na een éénmalige dosis een beschermingsduur van ongeveer 1 maand tegen nieuwe vlooienbesmettingen. Voor de teken is er een effectiviteit van 100 % tot de 17de dag, die vermindert tot 86% op de 30ste dag. Het diergeneesmiddel niet toedienen aan kittens jonger dan 8 weken oud en/of aan kittens die minder dan 1 kg wegen. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. BE-V180433. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arianelaan 16, 1200 Brussel. Datum herziening tekst: 021017. hr120118. © 2018 – alle rechten voorbehouden.

FRONTLINE® Spot On Hond - Indicaties: behandeling en preventie van besmetting door vlooien, bijtende luizen en teken bij de hond. Een eenmalige toediening zorgt voor een bescherming tegen vlooien tot maximaal 3 maanden en tegen teken gedurende 1 maand. Het diergeneesmiddel niet toedienen aan puppies jonger dan 8 weken oud en/of aan puppies die minder dan 2 kg wegen. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. BE-V188745, BE-V189021, BE-V189217 en BE-V218662. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij BoehringerIngelheim Animal Health Belgium SA, Arianelaan 16, 1200 Brussel. Datum herziening tekst: 021017. hr120118. © 2018 – alle rechten voorbehouden.

FRONTLINE® Spray - Samenstelling: Fipronil 250 mg per 100 ml. Doeldiersoorten: honden en katten. Indicaties: behandeling en preventie van infestaties door vlooien (Ctenocephalides spp.), teken (Ixodes ricinus) en bijtende luizen (Trichodectes canis, Felicola subrostratus). Dosering en toedieningsweg: uitwendig cutaan gebruik. Product verstuiven tegen de haren in, over heel het lichaam. De pels moet overal goed en gelijkmatig bevochtigd worden. Nadien product inwrijven zodat het product kan doordringen tot op de huid. Laten drogen, niet afdrogen. Dosering: 7,5 à 15 mg/kg, hetzij 3 tot 6 ml/kg lichaamsgewicht. De werkingsduur van het product bedraagt 3 tot 5 weken tegenover teken en, afhankelijk van de infestatiedruk, 1 tot 3 maanden tegenover vlooien. Minimale behandelingsinterval 4 weken. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. BE-V168481. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arianelaan 16, 1200 Brussel. Datum herziening tekst: 021017. hr120118. © 2018 – alle rechten voorbehouden.